Download de berekening van het aantal FTE.


Berekening aantal FTE

Onder andere in de jaarrekening dient het aantal FTE op jaarbasis vermeld te worden.

In sommige salarisadministraties wordt het aantal FTE op jaarbasis direct getoond. In andere administraties niet, waardoor je dan zelf aan de slag mag (en dat is best lastig met bijvoorbeeld parttimers en oproepcontracten).

Een handigere methode is om via het aantal SV-dagen van de organisatie te werken. De berekening is simpel, maar je moet wel even weten hoe het werkt. Met dit overzicht in Excel helpen we je op weg.

Jaarlijks genereert ieder salarispakket een verzamelloonstaat. Op deze verzamelloonstaat staat het aantal SV-dagen vermeld. Het aantal SV-dagen is het werkelijk aantal gewerkte uren van alle medewerkers (cumulatief). Het aantal SV-dagen op de verzamelloonstaat is de helft van de berekening (de teller). De noemer betreft het aantal SV-dagen in een jaar. Het aantal SV-dagen in 2021 bij een maandverloning is 261 (meestal varieert het aantal dagen tussen de 260 en 262).  

Als je het aantal SV-dagen op de verzamelloonstaat deelt door het aantal SV-dagen in het jaar, krijg je precies het aantal FTE voor de hele organisatie op jaarbasis.


Mede mogelijk gemaakt door Boec